företaget startsidan email

Se fler recept i Many Ways receptbok

Kryddor är pricken över i.
Receptdelen

Läs mer om
Basilika, Persilja, Dill och Citronmeliss

Couscous-sallad med basilika

4 portioner couscous
2 pressade vitlöksklyftor
8 inlagda torkade tomater
10 urkärnade svarta oliver
4 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
0,5 tsk sambal oelek
3 msk fint strimlad färsk basilika
salt och svartpeppar efter smak

Koka couscous enligt anvisning på paketet. Pressa ner vitlöksklyftorna. Skiva tomaterna och oliverna. Blanda till en sallad och tillsätt olivolja, balsamvinäger och alla kryddor. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt salladen stå och ta smak några minuter.

Matig sallad med örtvinägrett

Friseesallad eller någon annan sallad
6 mogna tomater
200 g Grekisk fårost t.ex fetaost
16-20 Salladskapris eller gröna oliver

Skölj och/eller skär alla ingredienserna och blanda till en sallad.

Örtvininägrett

1 tsk osötad senap
1 msk balsamvinäger
1 msk äppelcidervinäger
1 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar efter smak
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad citronmeliss

Blanda alla ingredienser utom de färska kryddorna. Mixa eller skaka kraftigt. Ljumma dressingen något och tillsätt de färska kryddorna. Häll såsen över salladen och servera genast. Gott med ett bröd till.

Bakad småpotatis med avocadocreme
225 grader

16 små potatisar
grovt salt
2 små avocado
2,5 dl lätt creme fraiche
2 msk olivolja
2 msk fint skuren basilika
1 msk citronsaft
2 pressade vitlöksklyftor
salt och svartpeppar efter smak

Tvätta, torka och olja in potatisen. Ställ dem på en saltbädd. Pricka lite hål med en gaffel. Ugnsbaka ca 30 min.
Gör under tiden avocadocreme. Mosa alltsammans väl och smaka av med salt och svartpeppar.

Pasta med pestovarianter:
Koka valfri pasta enligt anvisning på förpackningen

Pestosås med basilika:

1,5 dl basilikablad
25 g mandel eller pinjenötter
2 msk riven parmesan
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 msk citronsaft
salt och svartpeppar efter smak.

Kör alla ingredienser i en mixer till en slät sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda pestosåsen i den vama avrunna pastan. Servera genast.

Inlagda tomater med persilja

10 Inlagda soltorkade tomater
4-6 msk olja från tomatinläggningen
2-3 msk vitvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk persilja
salt och svartpeppar efter smak.

Kör alla ingredienser i en mixer till en slät sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Serveras med riven parmesanost.

Ruccolasallad och dill

1 ruccolasallad
25 g mandlar eller pinjenötter
4 msk dill
3 msk vitvinsvinäger
1dl olivolja
salt och svartpeppar efter smak

Kör alla ingrdienserna i en mixer till en slät sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Serveras med riven parmesanost.