företaget startsidan email

Se fler recept i Many Ways receptbok

Pastasoppa med flytande bönor
4 port

4 port pasta
2 dl red kidneybönor (finns på burk)
2 msk olivolja
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
10 cm squash
150 g tomater
l gönsaksbuljong
4 msk klippt persilja
3 msk färsk skuren basilika
1 tsk örtsalt
2 krm svartpeppar
8 hyvlade skivor av parmesanost
2 dl yoghurt
Sallad:
4 dl skuren sallad
4 dl skuren vitkål
4 dl riven morot
Några droppar olivolja
Några kvarnvarv svartpeppar

Gör så här:
Skala och skär löken i fina bitar. Skala och skiva vitlöken tunt. Tärna squashen och tomaterna. Värm olivoljan och fräs lök, vitlök, squash och tomater några minuter. Tillsätt buljong, persilja,basilika, salt och svartpeppar och låt koka ca 10 min. Häll i kidneybönorna i sitt spad och 4 portioner pasta. Låt koka tills pastan är al dente (lite motstånd). Servera med parmesanskivor och några klickar yoghurt. Servera sallad till.

 

Turkisk ugnsbakad soppa
4 port
200 grader


1 brk kikärtor eller 30 g torkade
40 g matvete
1 lök
1 morot
2 skivade tomater
1 röd chilifrukt eller 0,5 tsk chilipeppar
8 dl grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
3 msk olivolja
1 msk sesamolja
1 msk torkad oregano
1 msk torkad körvel
0,5 tsk spiskummin
0,5 msk koriander
0,5 tsk kane


Gör så här:
Blötlägg kikärtorna över natten. Häll bort vattnet. Skala och skiva lök och morötter. Klyfta tomaterna. Dela chilifrukten och tag bort kärnor och hinnor. Skiva den mycket tunt. (Tvätta händerna noga). Blanda grönsaksbuljonen med resten av ingredienserna. Lätt allt i en lergryta eller eldfast gryta. Lägg på ett lock. Ugnsbaka ca 1 tim.Kontrollera då och då att soppan inte torkar ut, tillsätt i så fall lite extra buljong. Om soppan är för tjock späd med vatten och smaka av med kryddorna som ingår i receptet.

Ratatouillesoppa
4 port

4 msk olivolja
1 aubergine
1 squash
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
500 g krossade tomater
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 l vatten
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk färsk oregano eller 1 tsk torkad
1 msk färska timjanblad eller 1 tsk torkad
1 dl penne pasta
salt efter smak
1 dl hyvlad parmesan

Gör så här:
1. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor. Salta båda sidorna och låt dem stå minst 10 min. Skölj sedan av skivorna och skär dem i mindre bitar. Skala och skiva löken tunt. Skär squashen i skivor och dela dem i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken mjuk någon minut. Tillsätt aubergine, squash, lök och paprika och fräs under omrörning ca 5 min.
3.Tillsätt tomater, buljongtärningar, vatten, vitlök, och kryddor. Låt alltsammans koka upp och sänk därefter värmen. Låt soppan småkoka ca 5 min. Tillsätt pastan och låt soppan puttra ytterligare 15 min eller tills pastan känns lagom mjuk. Smaka av med lite salt om så önskas. Späd eventuellt med mera vatten. Servera soppan med parmesan och lite färsk oregano.